Cântăreaţa americană Taylor Swift a fost dată în judecată de parcul de distracţii Evermore, proprietarii acestuia susţinând că prin cel mai recent album lansat de ea au fost încălcate regulile privind marca înregistrată, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietarii parcului din Utah au spus că apariţia „Evermore” al lui Swift a provocat confuzie dacă cele două sunt relaţionate.

Avocaţii lui Swift au spus că „nu există fundament” pentru această acuzaţie.

Ei au transmis într-o scrisoare depusă la tribunal: „Clientul dumneavoastră nu a suferit pierderi de niciun fel şi, de fapt, a spus deschis că lansarea albumului domnişoarei Swift creează o «oportunitate de marketing» pentru parcul de distracţii cu probleme”.

În acelaşi document, ei spun că acuzaţia este „frivolă şi iresposabilă”.

Proprietarii, care cer milioane de dolari despăgubiri, au spus că marca înregistrată pentru nume le aparţine şi că Swift a încălcat drepturile de autor când a început să vândă obiecte promoţionale legate de album.

În cazul deschis la Tribunalul Districtual din Utah, proprietarii susţin că au investit milioane de dolari pentru parcul tematic deschis în 2018.

În luna decembrie, ei au contactat echipa de avocaţi a lui Swift spunând că sunt „deschişi să discute termeni rezonabili privind întreruperea” folosirii mărcii.

„Evermore” a fost lansat pe 10 decembrie 2020 şi a fost al doilea album-surpriză al lui Swift de anul trecut, după „Folklore”, apărut în iulie.

Ambele albume s-au bucurat de critici favorabile şi de succes comercial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.