Phuket, una dintre cele mai cunoscute insule din Thailanda, populară pentru plajele sale, îşi face planuri de redeschidere completă pentru turiştii vaccinaţi până în octombrie, pentru a reînvia industria turistică distrusă, srie Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 12 grupuri de afaceri, inclusiv Camera de Comerţ a Phuket şi Asociaţia Turistică din Phuket, intenţionează să reunească fonduri pentru vaccinarea a 70% din populaţia insulei care are peste 18 ani, fără a aştepta o lansare guvernamentală. Aceştia pariază că deschiderea regiunii pentru turiştii străini va fi în siguranţă, de îndată ce populaţia locală va obţine imunitate.

Planul, care va avea nevoie de aprobarea guvernului, are totodată ca scop să se renunţe la carantina obligatorie de 14 zile, un obstacol major pentru mulţi potenţiali turişti. Acest lucru va permite miilor de europeni vaccinaţi - care îşi petrec de obicei lunile de iarnă în Phuket - să îşi facă vacanţa în insulă, potrivit lui Bhummikitti Ruktaengam, preşedintele asociaţiei turistice.

Planul reprezintă cea mai recentă încercare de a reînvia economia din Thailanda, care se bazează pe turism. O iniţiativă anterioară de a redeschide insula Phuket vizitatorilor internaţionali a întâmpinat mai multe întârzieri înainte de a fi realizată în octombrie, dar puţini călători au dorit să se supună carantinei. Un al doilea val de infecţii cu Covid-19 a fost, de asemenea, un alt obstacol, determinând o nouă rundă de stimulente economice pentru a sprijini companiile şi persoanele fizice.

Cel puţin 931 de companii înregistrate din sectorul turistic thailandez s-au închis în 2020.

„Nu mai putem aştepta. Dacă trebuie să aşteptăm, nu vom supravieţui. Dacă pierdem acest sezon de vârf de iarnă, ar trebui să mai aşteptăm încă un an”, a spus Bhummikitti, a cărui asociaţie reprezintă aproximativ 300 de membri, inclusiv resorturi de lux şi hoteluri de cinci stele.

Conform planului, numit „Phuket First October”, industria turismului va importa vaccinuri prin firme private şi va putea achiziţiona doze de vaccin de la Sinovac Biotech Ltd., producătorul chinez al cărui vaccin este aşteptat să fie aprobat de autoritatea de reglementare thailandeză în această lună. Se preconizează că în urma campaniei de vaccinare a guvernului se va atinge imunitatea în masă până în 2022, potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii.

Având în vedere că industria turismului din Thailanda acumulează pierderi şi sute de mii de locuri de muncă sunt în pericol, William Heinecke, preşedintele Minor International Pcl, care gestionează peste 500 de hoteluri în 55 de ţări, a cerut săptămâna trecută prim-ministrului Prayuth Chan-Ocha să acorde prioritate angajaţilor din turism, odată cu cei din prima linie şi cu cadrele medicale. Măsura ar putea facilita călătoriile fără carantină pentru persoanele cu „paşapoarte de vaccinare”, a spus Heinecke într-o scrisoare adresată premierului.

Modelul Phuket ar putea fi "o insulă-pilot" pentru Thailanda şi, odată ce va avea succes, modelul poate fi lansat în alte destinaţii, a spus Heinecke, citând exemplul Seychelles care luna trecută a anunţat derogări de carantină pentru vizitatorii vaccinaţi.

"Phuket a contribuit întotdeauna la economia thailandeză. Astăzi ne ridicăm pentru a prelua controlul situaţiei. Nu avem mulţi bani acum, dar avem o ultimă încercare, sperând că acest lucru ne va salva", a spus Bhummikitti. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.