Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat postul Pro TV cu 5.000 de lei, deoarece la difuzarea filmului serial „Profu’” din 02.01.2021 a fost încălcată legislaţia audiovizuală privind protecţia minorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Art. 24 prevede că programele 15 se difuzează numai în intervalul orar 23.00 - 6,00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 15 de culoare albă; fac excepţie de la intervalul orar filmele artistice, serialele şi cele documentare clasificate 15, în cazul cărora intervalul permis de difuzare este 22.00 - 6.00.

România TV a primit somaţie publică pentru că nu a respectat dispoziţiile art. 64 alin. (1) lit. a) şi nici pe cele ale art. 40 alin. (1) în cadrul emisiunii de dezbatere „România te vede” din data de 03.01.2021, ora 19.00.

Potrivit articolului 64, îÎn virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii.

Art. 40 - (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.