Veteranul britanic Tom Moore, care a strâns aproximativ 33 de milioane de lire sterline în sprijinul lucrătorilor sanitari în timpul pandemiei, a murit din cauza Covid-19, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 100 de ani, Moore a fost recent diagnosticat cu Covid-19 şi a fost internat la Bedford Hospital, după ce duminică a prezentat dificultăţi de respiraţie.

Fiica lui, Hannah Ingram-Moore, a spus că a fost tratat pentru pneumonie în ultimele săptămâni şi că săptămâna trecută a fost diagnosticat cu Covid-19. Ea a precizat că familia i-a fost aproape în ultimele clipe.

Născut pe 30 aprilie 1920, el a fost inginer înainte de a se înrola şi a fost trimis în India şi Birmania (Myanmar).

Tom Moore a atras atenţia cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce va împlini 100 de ani. Cele o sută de ture au fost finalizate la jumătatea lunii aprilie 2020, iar la acel moment strânsese 12 milioane de lire sterline. Donaţiile au continuat să vină şi au depăşit 33 de milioane de lire sterline.

În luna iulie a anului trecut, regina Elizabeth II i-a acordat titlul de cavaler, recunoscându-i astfel meritele pentru că a ridicat moralul conaţionalilor lui în timpul perioadei de izolare şi a strâns suma record în sprijinul lucrătorilor sanitari britanici.

Căpitanul a fost avansat în grad de colonel la cea de-a 100-a aniversare. La finalul lunii aprilie, el a devenit cel mai în vârstă artist care a ajuns pe primul loc în topul britanic al single-urilor. Reuşita lui se datorează coverului „You’ll Never Walk Alone”, înregistrat în colaborare cu Michael Ball şi corul NHS Voices of Care.

În luna septembrie 2020 a fost anunţat că viaţa lui va fi transpusă în film. Producţia era programată să înceapă anul acesta.

„Nu ştiu actori în vârstă de 100 de ani, dar sunt sigur că Michael Caine sau Anthony Hopkins ar putea face o treabă minunată dacă sunt pregătiţi să fie îmbătrâniţi”, a spus Moore la acel moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.