Centrul European de Prevenţie şi Controlul Bolilor (ECDC) a lansat luni un instrument care permite urmărirea vaccinării împotriva covid-19 în întreaga Europă, oferind astfel o perspectivă asupra evoluţiei campaniilor de vaccinare în fiecare ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ECDC, din care fac parte cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE), dar şi Liechtenstein, Norvegia şi Islanda, a publicat pe site o primă serie de date, însă incomplete deocamdată.

Statele membre UE îşi comunică datele de două ori pe săptămână, însă unele, inclusiv Franţa, nu au furnizat încă date naţionale.

Potrivit datelor publicate de agenţie, 8,23 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 au fost administrate în UE, însă numărul este cu mult mai mare, avertizează ECDC.

”În această primă fază a campaniilor de vaccinare, urmărirea numărului dozelor distribuite ţărilor şi a dozelor injectate persoanelor oferă indicii utile despre progresul desfăşurării vaccinurilor şi evoluţia campaniilor de vaccinare”, apreciază într-un comunicat ECDC.

”Acest lucru furnizează totodată primele estimări orientative cu privire la utilizarea vaccinului la prima doză şi la a doua doză, în cadrul fiecărei populaţii ţintite prin recomandări de vaccinare la nivel naţional”, mai arată Centrul.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.