El Mundo a scris că Lionel Messi a semnat, în noiembrie 2017, un contract valabil până în această vară, care îi aduce un venit total de 555.237.619 euro, cel mai mare din istoria sportului, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul "faraonic" pe patru sezoane, de aproximativ 138 de milioane de euro pe an, încheiat cu fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu, este la originea problemelor financiare ale clubului catalan.

Acordul prevede o primă de reînnoire de 115 milioane de euro şi alta de "fidelitate" de 78 de milioane de euro. Contractul este descris de El Mundo ca fiind cel mai mare din istoria sportului, într-un moment în care clubul catalan trece printr-o gravă criză financiară.

La 12 ianuarie, cotidianul La Vanguardia a scris că gruparea spaniolă a acumulat aproape un miliard de euro datorii şi că ar trebui să ramburseze 420 de milioane de euro înainte de sfârşitul anului 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.