Un proces cu juraţi a fost dispus împotriva a trei bărbaţi - dintre care doi au fişe de radicalizare islamistă -, acuzaţi de faptul că au participat la o tentativă de atentat cu butelii de gaze naturale, în toamna lui 2017, la Paris, potrivit unei surse judiciare, care confirmă o informaţie dezvăluită de cotidianul Le Parisien, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În noaptea de 29 spre 30 septembrie 2017, un locuitor al unui imobil din arondismentul al XVI-lea a dat alerta, după ce a descoprit, la parter, între orele 3.00 şi 4.00, patru buteliide gaze naturale plasate pe un dispozitiv incendiar electric, declanşat cu ajutorul unui telefon, stropite cu multă benzină.

Dintr-un motiv necunoscut, trei apeluri nu au reuşit să declanşeze dispozitivul.

Două zile mai târziu, trei suspecţi au fost reţinuţi, după care au fost inculpaţi şi încarceraţi - Amine A., Sami B. şi Aymen B.

Judecătorul de instrucţie însărcinat cu dosarul a decis, printr-o ordonanţă recentă, să-i trimită în faţa unui tribunal cu juraţi pe doi dintre suspecţi, cu privire la o ”tentativă de asasinat” şi ”tentativă de distrugere cu un mijloc periculos pentru persoane” în legătură cu o întreprindere teroristă, iar pe al treilea cu privire la ”complicitate” la aceste infracţiuni, potrivit sursei judiciare citate.

Cei trei sunt trimişi în faţa unui tribunal cu juraţi şi cu privire la ”asociere de răufăcători teroristă, criminală”.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, primii doi sunt Sami B. şi Aymen B., iar complicele este Amine A..

Doi dintre ei au făcut apel împotriva ordonanţei, potrivit sursei judiciare.

O a patra persoană este, de asemenea, trimisă în judecată, cu privire la un furt conex în dosar.

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a cerut, la începutul lui noiembrie, ca principalii trei acuzaţi să fie judecaţi cu privire la ”tentativă de asasinat”.

Avocata lui Sami B., Daphne Pugliese, a declarat pentru AFP că urmează să facă apel împotriva acestei ordonanţe, deoarece clientul său a ”susţinut întotdeauna că este perfect nevinovat cu privire la faptele care-i sunt reproşate”.

Avocatul lui Amine A., Dylan Slama, a anunţat, de asemenea, că face apel. ”Acuzaţiile sunt nefondate şi nu ţin cont de parcursul său complex şi de faptul că serviciile franceze au vrut la un moment dat să se sevească de el înainte de a-l elibera”, declară el.

De ce a fost vizat acest imobil situat pe o străduţă din acest cartier înstărit al captalei franeze? ”Aceasta este marea întrebare care rămâne la dosar”, subliniază o sursă apropiată dosarului, după trei ani de anchetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.