Cel puţin două dintre cele cinci victime ale incendiului de vineri de la Institutul Matei Balş au murit în urma expunerii la flacără directă, în alte cazuri fiind constatate şi intoxicaţia cu monoxid de carbon şi arsuri de căi respiratorii, iar femeia decedată la Spitalul Floreasca a fost intoxicată cu monoxid de carbon şi a fost expusă la căldura puternică emanată în urma incendiului, au declarat pentru News.ro surse din anchetă, pe baza rezultatelor necropsiilor. Ancheta la locul incendiului de la Institutul Matei Balş, soldat cu moartea a şase persoane continuă duminică, iar identificarea victimelor pe baza probelor ADN este în curs, anunţă autorităţile, care precizează că au fost audiate 6 persoane, inclusiv rude ale victimelor, şi că sunt verificate apărarea contra incendiilor şi mentenanţa instalaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Incendiu la Institutul Matei Balş - Ancheta la faţa locului continuă duminică / Identificarea victimelor este în curs / Au fost audiate 6 persoane, inclusiv rude ale victimelor / Sunt verificate apărarea contra incendiilor şi mentenanţa instalaţiilor

Conform surselor citate, cel puţin în cazul a doi dintre bărbaţii decedaţi se poate afirma că au murit după expunerea la flacără directă.

O femeie a fost expusă la flacără deschisă, dar şi  intoxicată cu monoxid de carbon.

Un bărbat avea arsuri de căi respiratorii şi intoxicaţie. de la fum şi căldura emanată.

Toţi aceşti pacienţi aveau în jur de 60 de ani.

Femeia de 80 de ani care a decedat ulterior la Spitalul Floreasca fusese intoxicată cu monoxid si expusă la căldura emanată.

Surse din anchetă afirmă că, dintre victimele găzite carbonizate, una a fost găsită pe holul principal al pavilionului, una între paturi, una pe balcon şi o alta în grupul sanitar al salonului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.