Ursul care, în urmă cu o săptămână, a alergat un turist pe pârtia de schi Clăbucet a fost eliberat într-o zonă împădurită din Bihor, anunţă Regia Publică Locală a Pădurilor Braşov. Animalul a fost relocat pe un fond cinegetic unde să aibă destul spaţiu pentru a nu interacţiona cu oamenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

„Ursul care a alergat după turişti pe pârtia de schi din Predeal a fost capturat, transportat şi eliberat într-o pădure din judeţul Bihor. Mulţumim colegilor de la I.N.C.D.S. Braşov pentru suport, Jandarmeriei şi celorlate instituţii care ne-au sprijinit în realizarea acestei acţiuni”, au transmis sâmbătă, pe Facebook reprezentanţii Regiei Pădurilor Kronstadt.
Aceştia au postat şi un film realizat la eliberarea animalului.
Conform datelor furnizate vineri de Ministerul Mediului, animalul a fost relocat pe un fond cinegetic unde să aibă destul spaţiu pentru a nu interacţiona cu oamenii.
Ursul, care are trei ani, a fost capturat fără a fi nevoie să fie tranchilizat. 
Sâmbăta trecută, un schior a fost urmărit de un urs pe pârtia Clăbucet din Predeal, jandarmii intervenind pentru îndepărtarea animalului. 
Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Braşov, în acea după-amiază au fost trei apeluri la 112 care semnalau prezenţa unui urs la Predeal. 
"A fost vorba despre acelaşi urs, care a apărut pe Pârtia Clăbucet şi Subteleferic. La fiecare apel jandarmii montani au intervenit prompt şi au îndepărtat animalul de pe pârtie. Datorită faptului că la intervenţie au folosit un ATV cu şenile, zgomotul produs a izgonit ursul în pădure. În urma apelurilor repetate, am luat legătura cu administratorul fondului de vânătoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului”, a transmis Jandarmeria Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.