Reprezentanţii Institutului ”Matei Balş”, unde cinci oameni au murit în urma unui incendiu şprodus vineri dimineaţă, transmit condoleanţe familiilor victimelor, precizând că 101 pacienţi spitalizaţi sunt îngrijiţi de 20 cadre medicale pe timpul nopţii. Ei precizează că intervenţia cadrelor medicale şi a echipajelor de urgenţă au făcut că numărul victimelor să nu fie mai mare, subliniind că echipa Instititului va sprijini ancheta pentru stabilirea cauzelor ”accidentului”, cu atât mai mult cu cât autorizaţiile şi avizele sunt la zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof.Dr. Matei Balş" transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din dimineaţa zilei de 29 ianuarie, soldat din păcate cu 5 decese dintr-un total de 101 pacienţi spitalizaţi îngrijiţi de 20 cadre medicale pe timpul nopţii, inclusiv medicul şef de gardă. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi transportaţi în siguranţă către alte unităţi sanitare, precum şi la nivelul celorlalte secţii din incinta institutului”, transmit reprezentanţii spitalului.
Ei afirmă că intervenţia proptă a personalului medical şi a echipelor d eintervenţie a prevenit apriaţia altor vivtime,
”În urma intervenţiei prompte a colegilor din liniile de gardă şi a mobilizării autorităţilor de urgenţă, au fost prevenite alte victime, astfel încât toţi ceilalţi pacienţi sunt în siguranţă. Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof.Dr. Matei Balş" va sprijini ancheta în curs şi lămurirea aspectelor, care ar fi putut duce la accidentul din această dimineaţă, cu atât mai mult cu cât autorizaţiile şi avizele sunt la zi”, conform unui comunicat al unităţii medicale.
 
Reprezentanţii Instititutlui ”Matei Balş” subliniază că, fiind în plină pandemie, sănatatea şi siguranţa pacienţilor vor fi în continuare prioritare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.