Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) fac apel la Guvern să fie eliminate subvenţiile alocate partidelor politice, iar banii să fie direcţionaţi urgent către renovarea spitalelor din România. Aceştia precizează că este vorba de o sumă anuală de 36 milioane euro care poate fi folosită în acest scop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Românii ard de vii în spitale. După drama de la Piatra Neamţ, acum şi la Spitalul Matei Balş. Asta este crimă deja! Facem un apel către Guvernul României să direcţioneze urgent fondurile necesare renovării spitalelor din România, începând cu subvenţiile alocate partidelor politice. Doar din aceasta sursă, vorbim de 36 milioane de euro, anual! Luaţi banii de la partide şi salvaţi vieţile oamenilor!”, arată o postare de vineri pe pagina de Facebook a AUR.

Numărul persoanelor decedate în incendiul care a afectat vineri patru saloane situate la parterul unui pavilion al Institutului „Matei Balş” din Capitală a ajuns la cinci după ce într-o baie a fost găsit încă un cadavru carbonizat. Alte trei cadavre carbonizate fuseseră deja găsite de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat la Spitalul Floreasca, unde fusese trasferată.

Fostul manager al institutului Adrian Streinu-Cercel declară că în saloane erau pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. Un număr de 53 de pacienţi au fost transferaţi la 11 spitale din Capitală, în urma incendiului la Institutul „Matei Balş”.

Cea de a patra victimă, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, este o femeie de 80 de ani care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corpului. Autorităţile pun la dispoziţie linii telefonice la care famillile pot verifica situaţia pacienţilor. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode.

Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru omor din culpă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.