Două piese de grafică semnate de celebrul pictor Pablo Picasso vor fi scoase la licitaţie online, pe 2 februarie, pentru a susţine renovarea Muzeului de Artă Braşov, potrivit Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nud albastru” şi „Nud pe fotoliu”, creaţii ale lui Picasso, au un preţ de pornire de doar 250 de euro, iar fondurile colectate în urma Licitaţiei de Artă Grafică a unui Important Colecţionar Bucureştean, care va avea loc online, pe 2 februarie - vor fi donate pentru renovarea spaţiilor expoziţiei permanente a Muzeului de Artă Braşov.

Veniturile vor fi utilizate pentru recondiţionarea parchetului şi zugrăvirea pereţilor din sălile în care se află expoziţiile permanente.

Pentru reabilitarea celor şase săli de la etaj, Muzeul de Artă are nevoie de peste 10.000 de lei. Lucrările de renovare ale clădirii au început încă de anul trecut, însă au fost amânate până la identificarea de noi fonduri pentru a continua.

Proiectul se distinge printr-o premieră în relaţia dintre muzee şi colecţionari, iar Casa de Licitaţii A10 by Artmark vine în sprijinul acestei acţiuni, oferind suport logistic pentru identificarea unui cumpărător al celor două piese de grafică care au fost donate licitaţiei de marţi 2 februarie de către reputatul avocat şi colecţionar de artă George Şerban- un susţinător al expoziţiilor de artă grafică realizate de varii muzee din România - Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul de Artă din Braşov, Muzeul Oraşului Oradea şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Licitaţia de Artă Grafică a unui Important Colecţionar Bucureştean adună, în premieră pentru piaţa românească de artă, nume mari ale artei europene - Monet, Dali, Magritte, Matisse, Klimt, Modigliani sau Chagall, alături de Basquait, Warhol, Lichtenstein sau Braque.

Evenimentul programat pe 2 februarie, la ora 18.30, va avea loc online pe platforma Artmark LIVE.

Participarea la licitaţie se face doar online, telefonic sau cu ofertă scrisă, iar pentru a lua parte la eveniment este necesar realizarea unui cont pe artmark.ro prin completarea datelor minime de identificare.

Până marţi, 2 februarie, pentru piesele de grafică semnate de cei mai renumiţi pictori ai lumii se pot depune oferte online şi se pot viziona zilnic la Palatul Cesianu-Racoviţă, în regim gratuit, în intervalul orar 10.00-20.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.