Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă noi măsuri de punere în siguranţă a pietonilor şi bicicliştilor. Edilul vrea să înalţe trecerile de pietoni astfel încât acestea să fie la nivelul trotuarelor, dar şi să le ilumineze pe timp de noapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Infrastructura nu este pentru a proteja pietonii, ci doar pentru a da libertate maşinilor. Noi vom publica un program de acţiune pentru siguranţa în trafic pentru pietoni şi biciclişti. Avem viziunea ca până în 2030 să nu mai avem niciun accident de genul acesta. Pentru asta avem nevoie de un anumit tip de infrastructură. Noi vom investi în iluminarea trecerilor de pietoni, în ridicarea zebrelor şi vom lucra cu poliţia rutieră să facă filtre pentru a controla respectarea priorităţii pentru pietoni şi biciclişti. În momentul în care avem bugetul pentru anul 2020, va avea şi alocare bugetară. Acum se lucrează, am rugat Societatea Drumuri Municipale să vină cu propuneri pentru soluţii tehnice. Acolo unde se face, trebuie să se facă cu respectarea tuturor normelor. Ideea e ca zebra să fie la nivel cu trotuarul şi nu la nivelul carosabilului”, a declarat primarul Dominic Fritz.
 
Deocamdată, edilul spune că prioritare sunt modificările în zona şcolilor din oraş.
 
”Vom începe, pe de o parte, în zona unor şcoli, pentru a asigura siguranţa elevilor. Apoi vom interveni la trecerile de pietoni care sunt cele mai periculoase. Va fi şi nevoie să refacem Comisia de Circulaţie, care ia multe dintre aceste decizii. O să revenim cu o nouă propunere şi pentru Comisia de Circulaţie”, a adăugat Fritz.
 
Discuţii legate de iluminarea trecerilor de pietoni au mai avut loc, la Timişoara, în urmă cu mai mulţi ani, atunci când mai multe accidente s-au petrecut pe treceri de pietoni prost iluminate, soldate cu morţi şi răniţi.
 
Şi atunci fostul primar Nicolae Robu anunţa că va căuta soluţii pentru ca cele mai periculoase treceri de pietoni din oraş să beneficieze de lumină suplimentară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.