Marcel Ciolacu a afirmat că bugetul alternativ pe care îl propune PSD are ca obiective stoparea COVID-19, vaccinarea populaţiei, investiţii în capital uman, în infrastructură şi o relansare a economiei. Liderul PSD a vorbit şi despre o mai mare colectare la buget şi stoparea furturilor nejustificate, cât şi despre stimularea muncii, creşterea veniturilor şi refacerea industriei. El a mai spus că bugetul nu include noi taxe şi impozite, însă cele existente trebuie să fie plătite de toată lumea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul alternativ propus de PSD poate fi accesat AICI

„Astăzi, alături de colegii mei, vom prezenta bugetul alternativ pe anul 2021, propunerea PSD. Am fost întrebaţi care e scopul acestui buget alternativ, de ce am depus acest efort să îl construim şi să îl prezentăm, poate pe bună dreptate că nu avem în acest moment majoritatea parlamentară ca să trecem acest buget prin parlament. E prima oară în 30 de ani când un partid de opoziţie vine cu o propunere de buget alternativ. Noi considerăm că cetăţenii trebuie să cunoască adevărul, să ştie care e alternativa la austeritatea propusă de această guvernare. Noi punem astăzi în dezbatere publică soluţiile concrete pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Chiar invităm Guvernul să ne plagieze, nu ar fi nicio problemă, nu ar fi nici pentru prima oară când ar copia soluţiile de la PSD, dar dacă e în interesul cetăţenilor, chiar nu ne deranjează cu nimic. În acelaşi timp, demontăm minciuna Guvernului”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri într-o conferinţă de presă. 

Liderul PSD a adăugat că bugetul alternativ este făcut pentru oameni, nu pentru clientela politică. 

„În construcţia bugetului nostru alternativ am plecat de la câteva premise care ne diferenţiază total de actuala coaliţie de guvernare. În primul rând, noi am făcut un buget pentru oameni, nu pentru clientela politică. Ţinta principală a bugetului alternativ e de a veni cu venituri de 374 miliarde din construcţia PIB al României. Astăzi mai este o premieră. Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, până pe 25 ianuarie nu a fost publicată execuţia bugetară a anului anterior pe 2020. Deja s-a depăşit legea cu 2 zile de către tandemul Cîţu-Orban. Aveau această obligaţie, dar ţinând cont că PSD e cel mai mare partid din România avem nişte cifre din execuţia bugetară pe 2020, iar tandemul Cîţu-Orban şi-au propus pe 2020 venituri de 360 miliarde şi au realizat 320 de miliarde”, a mai spus Ciolacu. 

El a mai precizat că au fost alocate sume uriaşe pentru combaterea pandemiei în bugetul alternativ al PSD.

„În bugetul nostru alternativ am alocat sume uriaşe pentru combaterea pandemiei. A doua ţină majoră e relansarea economie şi aici avem a doua mare deosebire faţă de Cîţu şi ai lui, noi venim cu un buget de dezvoltare, nu cu un buget de îngheţare şi avem această prezentare. Această schemă prezintă moartea României, a fost aplicată în anul 2010 de către premierul Boc şi prezentul e o consecinţă a trecutului şi intrăm cu un deficit de 120 miliarde lei. Datoria publică în acest moment e de 100 miliarde euro. În ultimul an şi trei luni au reuşit o datorie publică a ultimilor 20 de ani adunaţi, până să vină acest tandem la guvernare. Trebuie să ieşim din cercul vicios al austerităţii în care ne afundă Cîţu. Trebuie să dezgheţăm economia şi să redăm încrederea oamenilor şi firmelor. Calea corectă e de a genera mai multe venituri la buget prin programe de sprijin, dar şi prin creşterea puterii de cumpărare a românilor. În bugetul construit de PSD nu cresc şi nu se introduc taxe, dar taxele existente trebuie plătite de toată lumea. PSD a lăsat când a plecat de la guvernare în 2019 arierate de 21 de miliarde. În acest moment, au arierate de 33 miliarde pe 2020. O creştere cu 50% a arieratelor. Arieratele în primul şi primul rând sunt din stopajul la sursă. Se estimează o evaziune fiscală la colectare de TVA de 6 miliarde euro. Consiliul fiscal ne-a anunţat că se estimează o evaziune fiscală din toate domeniile şi din munca la negru de aproximativ 10%, în jur de 100 miliarde lei. Trebuie să reducem deficitul bugetar uriaş de 9,9%”, a explicat preşedintele social-democraţilor. 

Acesta a prezentat pe scurt principalele obiective din bugetul alternativ.

„Pe scurt, obiectivele bugetului PSD sunt: în primul rând stoparea virusului SARS-CoV-2, vaccinarea populaţiei şi investiţii în capital uman şi în infrastructură. Revenirea economică prin investiţii şi prin stimularea exportului. Bani mai mulţi la buget. O mai mare colectare la buget, stoparea furturilor nejustificate. Stimularea muncii şi creşterea veniturilor cu salarii mici şi medii până la 6.000 lei venitul brut lunar. Practic continuarea măsurilor PSD plus un pachet de stimuli pentru creşterea natalităţii, pentru că este un must nu un moft. Propunem programe consistente de sprijin pentru companii şi IMM toate condiţionate de crearea de locuri de muncă. Relansarea producţie lucrurilor fabricate în România. Propunem programe şi măsuri pentru refacerea unor industrii competitive. Avem un deficit de balanţă comercială pe 11 luni din 2020 de 16,4 miliarde euro. În domeniul agricol avem pentru prima oară, pe 10 luni, un deficit de 1,5 miliarde euro. Cu alte cuvinte a fost neglijată total industria alimentară din România”, a conchis Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.