Un grup infracţional specializat în falsificarea de monedă străină şi trafic de droguri de risc şi de mare risc a fost destructurat de procurorii şi poliţiştii din Braşov, la percheziţiile care au fost făcute în Braşov, Craiova, Ploieşti şi Alba fiind găsite aparatura folosită, documente de identitate ce par a fi contrafăcute, droguri, dar şi suma de 445.770 de euro, în bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit anchetatorilor, cele 10 state din cadrul Uniunii Europene pe teritoriul cărora au fost semnalate falsurile produse de către membrii acestei grupări sunt România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda şi Slovacia. 

În aceste state au fost plasate un număr de 441 de bancnote din cupiura de 50 de euro contrafăcute.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Dosarul instrumentat de procurorii DIICOT şi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov a fost deschis în iulie 2020, când poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în judeţul Braşov, s-ar fi constituit o grupare infracţională organizată, ai căror membri ar fi implicaţi în falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.

Pe parcursul anchetei, poliţiştii şi procurorii au stabilit că o parte a membrilor grupării ar fi întrevăzut o oportunitate şi din contrafacerea de bancnote emise de statul român, respectiv bancnote din cupiura de 100 de lei, sens în care ar fi efectuat mai multe activităţi, în vederea obţinerii unei calităţi a bancnotei cât mai apropiată de original. Totodată, membrii grupului infracţional erau implicaţi şi în trafic de droguri de risc şi de mare risc, respectiv cannabis şi cocaină.

„În perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării ar fi intenţionat să pună în circulaţie 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiura de 50 de euro falsificate”, transmit poliţiştii.

În urma colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a zece state din Uniunea Europeană.

După jumătate de an de investigaţii, anchetatorii au descins, miercuri, la 28 de adrese din Braşov, Craiova, Ploieşti şi Alba.

„În urma percheziţiilor, a fost identificată aparatura folosită în activităţile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum şi 11.670 de euro, 800 de dolari şi 42.780 de lei”, transmit anchetatorii într-un comunicat de presă.

În urma descinderilor, 21 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.