Echipa de campanie a lui Donald Trump se distanţează de ”Partidul Patriot” ("Patriot Party"), după ce fostul preşedinte anunţa, în ultimul său discurs, la 20 ianuarie, la baza Andrews, în Maryland, că ”voi reveni într-un fel sau altul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa americană scria săptămâna aceasta că miliardarul newyorkez s-ar gândi să înfiinţeze un partid politic.

La 22 ianuarie, un anume Michael Joseph Gaul, al cărui statut este necunoscut, a depus la Comisia Electorală federală un document prin care afirma că Comitetul de Campanie al lui Trump - Donald J. Trump For President, DJTFP - şi o nouă formaţiune, denumită ”Partidul Patriot” ("Patriot Party") lansează o colectare de fonduri.

La 25 ianaurie însă, comitetul de campanie a respins orice afiliere cu Patriot Party, scrie The Guardian.

Această declaraţie a fost trimisă Comisiei Electorale federale ”de teama unei confuzii în public, care ar putea să fie indus în eroare şi să creadă că activităţile Patriot Party au fost autorizate de către domnul Trump sau DJTFP sau că se fac donaţii acestui comitet neautorizat”.

Un purtător de cuvânt al lui Donald Trump, Jason Miller, declară pentru Axios că nu are la cunoştinţă acest proiect.

”Noi nu susţinem acest efort, nu avem nimic a face cu asta şi am aflat (despre el) doar prin relatări publice”, declară Jason Miller.

La 9 februarie, Donald Trump urmează să fie judecat în Senat cu privire la ”incitare la insurecţie”, după ce susţinători de-ai săi au luat cu asalt Capitoliul la 6 ianuarie, violenţe soldate cu cinci morţi.

Donald Trump este primul preşedinte american vizat de o asemenea procedură de destituire.

În cazul unei condamnări, miliardarul newyorkez nu va mai putea candida în alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.