Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susţine că peste o mie de secţii de poliţie din mediul rural au toaleta în curte, iar alte 178 nu au deloc baie. El anunţă că ministerul intenţionează să acceseze fonduri europene pentru reabilitări de imobile şi dotări, suma pe care vrea să o acceseze MAI prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă fiind de 1,25 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Vrem să reabilităm 64 de clădiri ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Apropo de secţii de poliţie: avem 2.800 de secţii de poliţie în mediul rural, din care peste o mie de secţii de poliţie sunt cu toaleta în fundul curţii şi aproape două sute, mai exact 178, sunt fără toaletă. Aceasta este situaţia la acest moment şi atunci este anormal să ai fonduri europene la dispoziţie pentru modernizarea acestor clădiri şi să nu le foloseşti”, a afirmat ministrul de Interne, marţi seară, la B1 Tv.
 
Bode a precizat că fondurile europene vor fi folosite pentru achiziţionarea de noi elicoptere, pentru construirea şi operaţionalizarea a peste o sută de noi unităţi de pompieri în mediul rural.
 
În plus, ministerul şi-a propus relocarea Spitalului Gerota şi construirea unuia nou pe un teren al Academiei de Poliţie, dar şi achiziţionarea a sute de ambulanţe, maşini de pompieri din fonduri europene prin POIM şi PNRR. În acest context, Lucian Bode a menţionat că MAI şi-a propus să acceseze 1,25 miliarde de euro din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.