Senatul Statelor Unite a confirmat, marţi, numirea lui Antony Blinken în funcţia de secretar de Stat, cu 78 de voturi pentru şi 22 împotrivă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Blinken, un diplomat cu experienţă, a spus săptămîna trecută parlamentarilor că îşi va concentra atenţia pe refacerea colaborării cu aliaţii Americii, după politica externă “America First” a administraţiei Trump. Blinken a spus, însă, că Trump ”a avut dreptate să adopte o abordare fermă faţă de China”.

”Dezaprob, foarte mult, modul în care a tratat un număr de domenii, dar principiul de bază a fost unul corect şi cred că acest fapt ajută politica noastră externă”, a afirmat Blinken la audierea din Sentat penttru confirmarea sa în funcţie, cu o zi înaitne de învestirea preşedintelui Biden.

Blinken a mai spus că administraţia Biden va reevalua acordul Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), în domeniul nuclear, convenit de puterile occidentale cu Iranul, dar nu a oferit detalii. Trump a retras SUA din acest acord în 2018.

Confirmarea lui Blinken în funcţie a avut loc după cele ale lui Avril Haines – prima femeie confirmată la conducerea celor 18 agenţii de informaţii, ca director al securităţii naţionale – Lloyd Austin, primul secretar al Apărării afro-american, şi a lui Janet Yellen, prima femeie la conducerea Departamentului pentru Trezorerie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.