Miniştrii de Externe din G7 au cerut, marţi, Rusiei să îi elibereze pe protestatarii reţinuţi sâmbătă, după arestarea lui politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem profund îngrijoraţi de reţinerea a mii de protestatari paşnici şi a unor jurnalişti şi cerem Rusiei să îşi respecte obligaţiile naţionale şi internaţionale şi să îi elibereze pe cei reţinuţi arbitrar, pentru exercitarea dreptului lor de a se aduna paşnic”, au afirmat miniştrii de Externe din cele mai bogate şapte state ale lumii.

În schimb, Nikolai Patruşev, secretar în Consiliul rus de Securitate, aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat marţi că Alexei Navalnîi, critic vehement al Kremlinului, este folosit de Vest în încercarea de a destabiliza Rusia.

Oficialul rus a subliniat că Navalnîi trebuie tras la răspundere pentru repetate încălcări ale legii.

Navalnîi a fost reţinut, săptămâna trecută, pentru 30 de zile, după ce s-a întors din Germania, unde a fost tratat în urma otrăvirii, anul trecut, cu un agent neurotoxic. El ar putea fi închis mai mulţi ani pentru încălcarea termenilor de eliberare condiţionată şi pentru alte acuzaţii care îi sunt aduse şi despre care el spune că sunt fabricate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.