Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis, marţi, noi recomandări pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19, inclusiv pentru cei care rămân cu simptome persistente după ce s-au recuperat, afirmând şi că recomandă utilizarea unor doze reduse de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Celelalte lucruri incluse în aceste recomandări noi sunt că pacienţii bolnavi de Covid-19 care stau acasă ar trebui să folosească un oximetru pentru măsurarea saturaţiei de oxigen în sânge, pentru a şti dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte şi dacă ar trebui să fie trataţi la spital”, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-un briefing susţinut la Geneva.

OMS mai recomandă medicilor să poziţioneze pacienţii pe burtă, pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen, a mai spus Harris.

”Mai recomandăm, sugerăm folosirea unei doze reduse de anticoagulant pentru a preveni formarea de cheaguri în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze scăzute, nu mari, pentru că cele mari pot provoca alte probleme”, a explicat aceasta.

Harris a mai spus că experţii OMS aflaţi LA Wuhen, unde a izbucnit epidemia de Cobid-19, în decembrie 2019, vor ieşi din carantină în următoarele două zile şi vor începe să lucreze cu cercetătorii chinezi pentru a afla originea virusului.

Ea a refuzat să comenteze despre întârzierile apărute în distribuirea vaccinurilor pentur Covid-19 în Uniunea Europeană.

AstraZeneca, care a dezvoltat un vaccin anti-Covid-19 împreună cu Universitatea Oxford, a anunţat vineri UE că nu poate respecta volumul de livrări convenit până îa sfârşitul lunii martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.