Un judecător specializat în faliment a stabilit ca producătorul Harvey Weinstein să plătească 17 milioane de dolari femeilor care l-au acuzat de agresiuni sexuale, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Weinstein, 68 de ani, a fost condamnat anul trecut la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală. 

El va plăti despăgubiri din lichidarea companiei pe care o deţinea şi care a depus solicitare de faliment în 2018. 

Judecătorul a respins o obiecţie a victimelor ca procesul să continue şi în afara unui tribunal specializat în faliment. 

Judecătorul Mary Walrath a motivat că fără înţelegere, reclamanţii ar fi obţinut mult mai puţin.  

The Weinstein Co a fost înfiinţată ca studio de film independent, producătorul fiind unul dintre fondatori. 

Compania s-a prăbuşit în 2017, după ce acesta a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit, Weinstein fiind condamnat că a abuzat o femeie producător şi a violat o actriţă. 

Suma de 17 milioane de dolari va fi împărţită între 50 de victime, pentru cele mai grave acuzaţii fiind prevăzută o despăgubire de 500.000 de dolari sau mai mult. 

Pentru înţelegere au votat 39 de persoane iar opt s-au opus. 

The Weinstein Co şi-a vândut bunurile către Lantern Entertainment, care a devenit ulterior Spyglass Media Group, pentru 289 milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.