Cei mai bogaţi 1.000 de oameni din lume au recuperat deja pierderile provocate de pandemia de coronavirus, în numai nouă luni, dar cei mai săraci vor avea nevoie de peste un deceniu pentru a-şi reveni, estimează organizaţia globală de caritate Oxfam, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Averea combinată a celor mai bogaţi 10 oameni din lume s-a mărit cu 500 de miliarde de dolari de la debutul pandemiei, o sumă mai mult decât suficientă pentru a plăti vaccinurile pentru Covid-19 pentru toată lumea şi pentru a se asigura să nimeni nu este împind în sărăcie de pandemie”, afirmă

Oxfam într-un raport intitulat “Virusul inechităţii.”

În acelaşi timp, pandemia a ”provocat cea mai gravă criză a locurilor de muncă din ultimii peste 90 de ani, sute de milioane de oameni fiind angajaţi sub nivelul pregătirii lor sau fără un loc de muncă”.

Categoriile cele mai afectate de pandemie sunt femeile şi minorităţile etnice”, potrivit Oxfam.

”În schimb, averile miliardarilor au crescut odată cu redresarea pieţelor de acţiuni, în pofida recesiunii din economia reală. Averea lor totală a atins 11.950 de miliarde de dolari în decembrie 2020, fiind echivalentă cu cheltuielile totale ale guvernelor pentru redresarea din criza Covid-19”, arată raportul.

Publicarea raportului Oxfam, luni, coincide cu debutul Agendei Davos a Forumului Economic Mondial, care are loc online din cauza pandemiei.

Forumul reuneşte lideri politici şi de afaceri pentru a analiza modalităţi de îmbunătăţire a situaţiei la nivel mondial, dar este deseori criticat pentru că discuţiile conduc rar la schimbări materiale ale politicilor guvernamentale sau corporative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.