Importatorul şi distribuitorul de produse şi accesorii electronice Vitacom Electronics estimează o cifră de afaceri în creştere cu 10% în acest an, de la 60 de milioane de lei în 2020, şi plănuieşte mutarea într-un nou centru logistic la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vitacom Electronics a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 60 de milioane de lei, iar un sfert din vânzări au provenit din mediul online. Compania estimează pentru 2021 o creştere a cifrei de afaceri cu până la 10%. În anul care tocmai s-a încheiat, principalul canal de vânzare a rămas piaţa tradiţională, formată în special din revânzători, adică magazinele cu specific electronic, electric şi accesorii IT, care achiziţionează produse de la Vitacom”, arată compania.

De asemenea, pentru anul acesta, compania plănuieşte introducerea de noi produse în portofoliu, dar şi extinderea operaţiunilor prin mutarea într-un nou centru logistic.

”Cele mai căutate produse din portofoliu, în 2020, au fost cele din categoriile de uz casnic şi anume robineţi electrici, termometre, maşini de tocat carne, aparate de tuns, încălzitoare electrice sau ventilatoare. De asemenea, la mare căutare au fost produsele din categoria de conectică, cum sunt cablurile, prelungitoarele, bateriile, dar extrem de cerute au fost şi cele necesare pentru munca sau şcoala de acasă, cum sunt căştile, webcam sau microfoane”, spun reprezentanţii companiei.

Astfel, coşul mediu de cumpărături pentru un client B2C a fost cuprins între 100-150 de lei. 

În 2021, Vitacom se va muta într-un nou centru logistic în zona metropolitană a Clujului, unde multe dintre fluxurile de lucru vor fi automatizate. Noul centru va asigura creşterea productivităţii, prin livrarea mult mai rapidă a produselor. Compania vizează şi introducerea de noi produse în portofoliu în funcţie de cererea din piaţă. 

Compania îşi propune totodată şi optimizarea şi dezvoltarea platformelor şi înlocuirea softurilor cu unele mai performante sau versiuni de ultimă generaţie.

”Ne vom axa pe dezvoltarea business-ului pe segmentul online şi ne vom muta atât echipa, cât şi operaţiunile într-un nou sediu care va beneficia de un depozit gândit în aşa fel încât să crească productivitatea operaţiunilor. Acest lucru ne aşteptăm să ne aducă o creştere a cifrei de afaceri cu până la 10%”, a declarat Aviva Vita, director executiv administrativ Vitacom Electronics.

Vitacom Electronics a fost înfiinţată în anul 1991 şi este una dintre cele mai mari companii în domeniul produselor şi accesoriilor electronice. Compania a fost fondată de Vasile Andrei Vita.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.