Un texan, Garret Miller, a fost arestat şi urnează să fie judecat pentru că a participat la luarea cu asalt a Congresului la 6 ianuarie şi a ameninţat, pe reţele de docializare, cu uciderea membrei democrate a Camerei Reprezentanţilor Alexandria Ocasio-Cortez, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurori au cerut, la sfârşitul săptămânii, unui judecător să-l menţină în închisoare pe Garret Miller înaintea înfăţişării acestuia în justiţie, luni, potrivit unor documente judiciare.

Ei au prezentat miercuri cinci capete de inculpare, la un tribunal în Districtul Columbia (DC), împotriva lui Garret Miller, inclusiv de ameninţare cu moartea şi pătrundere ilegală.

Imagini ataşate unor mesaje postate de către Garrett Miller pe reţele de socializare, în timp ce pătrundea în Capitoliu, conţin ameninţări la adresa lui Alexandria Ocasio-Cortez şi unui ofiţer din cadrul Poliţiei Capitoliului. Aceste ameninţări sunt citate în dosarul de la tribunal.

Procurori îl acuză pe Garrett Miller că a proferat numeroase ameninţări online, inclusiv într-o înregistrare video postată pe Twitter, care surprindea manifestanţi ieşind din Capitoliului, în care spune ”data viitoare vom aduce arme”.

Într-o înregistrare video, la 12 ianuarie, Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără aleasă din Congres, apropiată liniei politice a lui Bernie Sanders, afirma că, în timpul evenimentelor de la Capitoliu a participat la o întâlnire în care ”credea că va muri”.

”Nu ştiam dacă aveam să fiu în viaţă la sfârşitul acelei zile”, declara ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.