Preşedintele Vladimir Putin va răspunde în acelaşi sens dacă noua administraţie a Statelor Unite va arăta o disponibilitate de a discuta, a declarat, duminică, un purtător de cuvânt al Kremlinului, care a acuzat în acelaşi timp Washingtonul de amestec în protestele care au avut loc sâmbătă în sprijinul liderului opoziţiei Alexei Navalnîi, reţinut recent la revenirea în ţară din Germania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kremlinul a minimizat totodată amploarea demonstraţiilor de sâmbătă, în urma cărora au fost reţinute peste 3.000 de persoane şi a fost folosită forţa pentru risipirea manifestanţilor care au avut loc în oraşe din întreaga Rusie.

Anterior protestelor, ambasada americană din Moscova a emis o ”alertă de demonstraţii”, avertizând cetăţenii americani să evite protestele, menţionând şi locurile din oraşele ruseşti unde protestatarii intenţionau să se adune.

”Desigur, publicaţiile respective au fost nepotrivite. Şi, desigur, indirect, se amestecă în afacerile noastre interne. În acest fel, este un sprijin direct al încălcării legii în Federaţia Rusă”, a spus purtătorul de cuvânt.

Statele Unite au cerut, sâmbătă, autorităţilor ruse, să elibereze protestatarii şi jurnaliştii reţinuţi la demonstraţii şi au cobdamnat ceea ce au numit ”tacticile dure” folosite de poliţie împotriva acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.