Papa Francisc i-a rugat, duminică, pe locuitorii Romei să îi ajute pe cei fără adăpost, după ce a fost înregistrată o creştere a numărului deceselor cauzate de frig.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În binecuvântarea sa de la prânz, Papa Francisc a spus povestea lui Edwin, un nigerian în vârstă de 46 de ani care a murit în apropierea de Piaţa Sf. Petru, miercuri.

„Povestea lui se alătură ale altor oameni care au murit recent în Roma în aceleaşi circumstanţe dramatice. Să ne rugăm pentru Edwin”, a spus Suveranul Pontif, citează Reuters. 

Organizaţia caritabilă Sant’ Egidio a spus că Edwin a fost cel puţin al patrulea om fără adăpost care a murit de frig în capitala italiană anul acesta şi al zecelea, începând cu luna noiembrie.

„Să ne gândim la Edwin, să ne gândim ce a simţit acest bărbat de 46 de ani în frig, ignorat de toţi, abandonat chiar de noi”, a mai spus Papa.

Sant’ Egidio şi alte grupuri caritabile cercetează străzile din Roma pentru a-i ghida pe oamenii fără adăpost spre locurile unde pot înopta şi le oferă pături şi alimente. Au cerut de asemenea autorităţilor să deschidă noaptea staţiile de metrou.

Vaticanul şi organizaţiile caritabile cu care are legături administrează adăposturi pentru noapte, locuri de îmbăiere, bucătării şi o clinică.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a susţinut discursul de duminică stând în picioare în biblioteca Vaticanului. De două ori, luna aceasta, el a fost nevoit să lipsească de la evenimente din cauza unor crize de sciatică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.