Câteva zeci de ieşeni protestează la Iaşi, având bannere şi pancarte cu mesaje pro-autostradă, acţiunea desfăşurându-se în Piaţa Unirii, unde au avut loc manifestările oficiale dedicate Unirii Principatelor Române. Acţiunea a fost iniţiată de către asociaţia ”Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Participanţii la protest poartă pancarte şi bannere pe care scrie, printre altele, ”Legaţi Moldova de Europa. Finanţaţi A8”, ”Opriţi şpăgile şi corupţia. Avem nevoie de A8”, ”PSD + PNL = 13 ani de SF-uri mincinoase” şi ”Vreţi votul nostru? Finanţaţi A8”.
 
”Din păcate, acest proiect este în continuare în plan secundar pentru cei din CNAIR. Noul termen anunţat de către CNAIR pentru comunicarea câştigătorului licitaţiei studiului de fezabilitate pe acest tronson a fost stabilit iniţial la 11 ianuarie, apoi la 23 ianuarie, iar acum am aflat că l-au dus în prima decadă a lunii februarie. Cam asta este atitudinea faţă de acest proiect. Orice întârziere va afecta ireversibil finalizarea acestui proiect până în 2030, conform Master Planului General de Transport. Mesajul nostru este foarte clar: Autostrada Unirii trebuie finanţată urgent. Nu mai acceptăm amânări şi tot felul de justificări”, a declarat vicepreşedintele asociaţiei ”Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi.
 
 
Manifestările oficiale de la Iaşi dedicate aniversării Unirii Principatelor Române se desfăşoară într-un cadru restrâns, fără discursurile politicienilor şi fără tradiţionala horă a Unirii, pe fondul pandemiei de coronavirus.
 
Ceremoniile sunt programate în Piaţa Unirii din Iaşi şi au debutat prin depunerea la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii a unor coroane şi jerbe de flori din partea partidelor politice, asociaţiilor şi altor organizaţii civice.
Este programată şi o slujbă religioasă, ceremonial la care vor lua parte ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi PS Iosif Păuleţ, Episcopul Diecezei Romano – Catolice de Iaşi. 
 
Nu vor mai fi discursuri ale politicienilor ca în alţi ani, iar la finalul manifestărilor nu va avea loc tradiţionala horă a Unirii.
 
Manifestările oficiale organizate la Iaşi de Ziua Unirii adună în centrul oraşului în fiecare an mii de oameni. Anul trecut la manifestări a fost prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.