Preşedintele venezuelean Nicolás Maduro a declarat sâmbătă că este gata să pornească pe un nou drum în relaţiile cu Statele Unite, complet încheiate din 23 ianuarie 2019, după ce Donald Trump şi-a exprimat susţinerea faţă de opozantul său Juan Guaidó.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un discurs susţinut la Palatul Miraflores din Caracas, Maduro a spus: „Suntem dispuşi să pornim pe un nou drum al relaţiilor cu Guvernul lui Joe Biden, pe baza respectului mutual, dialogului, comunicării şi înţelegerii pe teme de interes reciproc”.

„Venezuela e dispusă să dea pagina şi să construiască noi căi de respect, dialog şi comunicare diplomatică”, a adăugat preşedintele, citează TVE.

Maduro a mai afirmat că liderul opoziţiei, Juan Guaidó, a fost învins în încercarea lui de a prelua conducerea ţării, după doi ani de când s-a autoproclamat preşedinte interimar.

Guaidó „ar vrea să fie ştearsă data de 23 ianuarie, pentru a fi ştearsă prosteala lui, înfrângerea pe care i-a provocat-o poporul”.

„Astăzi putem spune, după doi ani, pe 23 ianuarie 2021, cei care au vrut să pună de la Casa Albă un preşedinte marionetă, hoţ, nu mai sunt”, a făcut el referire la Donald Trump, primul care l-a recunoscut, la acel moment, pe Guaidó ca preşedinte interimar.

Maduro a adăugat că guvernul său a avut „o răbdare strategică” în faţa acţiunilor lui Guaidó şi în faţa acţiunilor care au fost, a denunţat el, orchestrate de administraţia americană împotriva Venezuelei, referindu-se mai ales la numeroasele sancţiuni economice impuse în ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.