Parlamentarii europeni i-au invitat pe directorii generali ai Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet la o audiere la Bruxelles, pe 1 februarie, în condiţiile în care încearcă să reducă puterile giganţilor americani din sectorul tehnologiei, prin intermediul legislaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scopul audierii planificate este de a avea un schimb de opinii cu directorii generali ai celor mai mari patru companii care operează platforme de socializare la nivel mondial, pentru a afla despre modelele lor de afaceri actuale şi conceptele referitoare la viitor, deoarece acestea se confruntă cu provocările modificării condiţiilor pieţei”, arată o invitaţie trimisă companiilor.

 ”Evenimentul va contribui la pregătirea membrilor Parlamentului European pentru viitoarele discuţii privind potenţialele noi reglementări destinate sectorului digital. Din toate aceste motive, dorim să clarificăm că această invitaţie este doar pentru directorii generali”, mai afirmă invitaţia.

Potrivit invitaţiei, parlamentarii sunt dispuşi să schimbe data într-o altă zi din februarie sau martie, dar persoane apropiate companiilor au îndoieli că şefii acestora vor accepta invitaţia.

Vineri a apărut informaţia că directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, va organiza o videoconferinţă cu şefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, pe 25 ianuarie, conform programului Comisiei Europene.

Vestager, care face presiuni pentru adoptarea unor noi reguli, dure, va discuta cu Pichai  problemele legate de sectorul digital şi de concurenţă, a spus o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.