Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean (PNL), a anunţat, vineri seara, că se fac verificări, după ce au apărut acuzaţii că angajaţii instituţiei s-au programat la vaccinare la Spitalul Judeţean Sibiu, deşi centrul de vaccinare este destinat cadrelor medicale şi nu apare în aplicaţie. Acuzaţiile au fost făcute de către un membru USR, angajat al Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Mi s-a comunicat apariţia în spaţiul public a unor informaţii care sugerează că instituţia pe care o conduc «sare peste rând» să îşi vaccineze angajaţii înaintea altor categorii îndreptăţite. Vă asigur că niciun angajat din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu nu a fost vaccinat şi nici nu va exista vreo susţinere din partea mea pentru eludarea etapelor pe care trebuie să le urmeze orice cetăţean pentru vaccinare. Sunt total împotriva unor astfel de practici şi vă încurajez oricând să îmi semnalaţi dacă le constataţi. Facem o analiză alături de instituţiile implicate, pentru a vedea exact unde s-a produs această eroare şi vom reveni cu informaţii care să clarifice aceste aspecte, indiferent de natura acestora", a transmis, vineri seară, preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. 
 
Acuzaţiile au fost făcute de un membru USR Sibiu, pe pagina de Facebook. 
 
”Centrele de vaccinare din Sibiu promise de autorităţile sibiene sunt inexistente. (...) Programările se fac pe aceeaşi platforma de către toată lumea, inclusiv de către call-center. Mai puţin Consiliul Judeţean care îşi vaccinează tot personalul la centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean, care nu este pe platformă. Am văzut o confirmare de programare care arată exact ca cea de pe platformă, deci rezultă că exista centre de vaccinare pe platformă care nu-s vizibile de muritorii de rând. Mai pe înţelesul tuturor, tot procesul ăsta de vaccinare se face după câte relaţii şi pile ai, sau dacă eşţi director de instituţie şi ai, spre exemplu, Spitalul Judeţean în subordine”, a scris Zeno Popovici pe pagina sa de Facebook. 
 
Zeno Popovici este membru al USR Sibiu şi lucrează la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, însă spune că vaccinarea profesorilor înainte de a începe şcoala este ”o utopie”. 
 
”Ca să vă spun cum a mers treaba la ULBS. Am primit un formular şi ne-au băgat în platformă. După care, neexistând posibilitate de programare în masă, a trebuit să intrăm fiecare să ne programăm. Asta e, dacă ULBS nu are Spitalul Judeţean în subordine, au făcut şi ei ce au putut”, a mai scris Zeno Popovici. 
 
În judeţul Sibiu sunt vizibile în platformă patru centre de vaccinare, unul singur fiind în municipiul Sibiu. Restul sunt în oraşele Agnita, Avrig şi Mediaş. 
 
Centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean Sibiu nu apare în platformă, fiind deschis în 31 decembrie 2020 pentru personalul medical. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.