Sindicatul Europol anunţă, joi, că au fost anulate concursurile pentru trecerea în corpul ofiţerilor la SIAS, Centrul Chinologic şi Brigada Rutieră a Capitalei, după ce s-au constatat nereguli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma procesării sesizărilor cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor organizate, conducerea IGPR a intervenit pentru eliminarea discrepanţelor şi anularea unor concursuri care încălcau prevederile legale”, a transmis, joi, Sindicatul europol.

Sindicaliştii afirmă că, la SIAS, una dintre probele de concurs (tragerea cu arma de asalt) reprezintă o probă care trebuia notată cu punctaj conform OMAI 140/2016 şi nu cu admis/respins.

”Centrul Chinologic şi DGPMB - Brigada Rutieră: cerinţele de ocupare a postului prevăzute în anunţul de concurs, cu privire la condiţia de a deţine vechimea în specialitatea studiilor superioare absolvite sunt nelegale. Cele 3 concursuri vor fi organizate din nou în următoarea perioadă”, au mai prcizat sindicaliştii.

Anterior, sindicaliştii au semnalat mai multe probleme la organizarea concursurilor.

”Deşi concursurile pentru trecerea în corpul ofiţerilor s-au lăsat mult aşteptate, constatăm că în era digitalizării, Ministerul Afacerilor Interne nu a făcut niciun progres, iar în ceea ce priveşte procesul de recrutare a candidaţilor nu a fost stabilit un mod unitar privind condiţiile şi validarea dosarelor de înscriere, multe dintre acestea fiind respinse din cauza unor interpretări subiective şi chiar exagerate ale membrilor din cadrul unor Comisii de concurs”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia au întocmit o listă a problemelor identificate în organizarea concursurilor:

  • în cadrul susţinerii probelor de evaluare psihologică ce au caracter eliminatoriu, la unele concursuri au fost aplicate baterii de teste diferite;
  • în unele cazuri testarea psihologică a fost planificată după testul scris;
  • în cazul unor concursuri nu au fost respectate etapele de desfăşurare asumate de către Comisia de concurs;
  • pretexte referitoare la copii ilizibile sau lipsa unor copii ale documentelor de identitate, permis de conducere, acte de studii,  CV-uri nedatate sau nesemnate, în ciuda faptului că acestea există la dosarele de personal aflate în evidenţele angajatorului;
  • cerinţe de studii diferite pentru acelaşi post scos la concurs în cadrul unor unităţi de poliţie;
  • cerinţe privind vechimea în specialitatea studiilor superioare absolvite, aspect care demonstrează întocmirea în mod nelegal a fişei postului scos la concurs, conducând astfel la discriminarea agenţilor de poliţie a căror prim loc de muncă a fost în MAI;
  • posibilitatea înscrierii pe 2 sau 3 posturi în cadrul aceleiaşi cereri, existând permisiunea de a-şi alege postul urmărit înainte de a intra în sala de examen, defavorizându-i astfel pe cei care au optat de la început pentru o singură funcţie;
  • suspendări/anulări nejustificate ale concursurilor;
  • modificarea condiţiilor de participare, după publicarea anunţurilor de concurs;
  • erori intervenite în adeverinţele emise de angajator cu privire la calificative şi la situaţia disciplinară.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.