RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de peste 5,5 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 20% faţă de 2019, şi a intermediat peste 5.000 de tranzacţii imobiliare, care au însumat peste 200 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de peste 5,5 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 20% faţă de anul precedent. Totodată, compania a intermediat peste 5.000 de tranzacţii imobiliare, care au însumat peste 200 milioane de euro. Pentru anul curent, RE/MAX România îşi propune o creştere de circa 30% atât a numărului de tranzacţii, cât şi a comisioanelor înregistrate”, a anunţat compania.

Potrivit datelor centralizate de companie, circa 85% din totalul tranzacţiilor realizate de birourile RE/MAX la nivel naţional au fost reprezentate de segmentul vânzări, care a cunoscut o creştere de peste 30% faţă de anul precedent, restul de 15% cumulând segmentul închirieri.

 ”Anul 2020 a fost unul cu multe provocări în imobiliare, dar am văzut şi multe oportunităţi.  La fel ca toată lumea, şi noi am resimţit efectele pandemiei, însă am căutat oportunitatea. Astfel, ne-am reorganizat activitatea, orientându-ne mai mult spre online, şi am investit mai mult în digitalizare, educaţie şi customer experience, segmente pe care dorim să le dezvoltăm şi în anul curent. Privind retrospectiv, putem afirma că nevoia de adaptare la schimbare ne-a impulsionat să evoluăm accelerat. Deşi am pierdut 10% faţă de estimările iniţiale, am reuşit să obţinem o creştere de peste 30% la cei mai importanţi indicatori, iar pentru 2021 estimăm creşteri la acelaşi nivel procentual”, a declarat Răzvan Cuc, preşedinte RE/MAX România.   

Reţeaua locală RE/MAX a încheiat anul 2020 cu peste 50 de birouri francizate şi peste 600 de membri.

Bucureştiul s-a menţinut şi în 2020 în topul oraşelor cu cel mai mare număr de tranzacţii înregistrate, fiind urmat în clasament de Cluj şi Braşov. La fel ca anul precedent, cele mai multe intermedieri au fost pe segmentul rezidenţial - într-un procent de 72%. Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2020 s-a resimţit, totodată, şi o tendinţă de creştere pe acest segment, în special pe locuinţe cu suprafeţe mari şi/sau case. În continuare, cele mai multe tranzacţii s-au înregistrat pe segmentele: terenuri – 13%, office – 4%, industrial – 5% şi altele - 6% 

Tot în Capitală au fost intermediate şi cele mai valoroase tranzacţii ale birourilor RE/MAX în 2020 -  un bloc de locuinţe de 2,5 milioane de euro, un spaţiu industrial/office de 1,8 milioane de euro, respectiv o vilă de 1,7 milioane de euro.

Pentru anul curent, RE/MAX mizează pe o evoluţie pozitivă a business-ului, respectiv o creştere de circa 30% pentru toţi indicatorii importanţi.

”Aşadar, până la finele lui 2021, compania se aşteaptă la un volum de peste 6.500 de tranzacţii, care să cumuleze o valoare totală a comisioanelor de circa 7 milioane de euro, precum şi la un minimum de 65 de birouri francizate şi 750 de agenţi”, mai arată compania.

În România, RE/MAX este cea mai mare reţea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenţi imobiliari, având, în prezent, peste 50 de francize şi peste 600 de membri. Planul de extindere la nivel naţional al RE/MAX România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate şi peste 1.000 de agenţi imobiliari.

La nivel mondial, RE/MAX este lider în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 128.000 de agenţi afiliaţi, în 8.300 de birouri, aflate în circa 110 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 40 de ţări, cu peste 2.000 birouri şi 29.000 de agenţi.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.