Numeroase staruri au marcat, miercuri noapte, începutul mandatului prezidenţial al lui Joe Biden. Preşedintele a subliniat că inaugurarea este despre poporul american, „un popor bun”, definit de unitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bună seara, America! Sunt mândru să fiu în frigurosul Washington DC, în seara asta. Vreau să ofer o mică rugăciune pentru ţara noastră”, a spus Springsteen, de pe treptele Lincoln Memorial, unde a cântat „Land of Hope and Dreams”, piesă prezentată prima dată în 1999.

El a deschis evenimentul artistic de aproximativ două ore ce a marcat inaugurarea preşedinţiei lui Joe Biden.

Din line-up au făcut parte Foo Fighters, Katy Perry, Demi Lovato, Jon Bon Jovi şi Justin Timberlake.

Tema concertului nu a fost sărbătoarea, ci unitatea. Actorul Tom Hanks, care a fost gazda evenimentului transmis de televiziunile americane, a adus un omagiu lucrătorilor sanitari aflaţi în prima linie în lupta cu Covid-19.

„În această zi suntem martori la stabilitatea idealului nostru american”, a spus Hanks. 

Piesele alese de artişti pentru a le interpreta la eveniment au subliniat optimismul şi speranţa.

John Legend a prezentat o versiune a melodiei „Feeling Good” a Ninei Simone, în timp ce Demi Lovato, un cover „Lovely Day” (Bill Withers), acompaniată de medici şi asistenţi îmbrăcaţi în halate.

Trupa Foo Fighters a dedicat „Times Like These” profesorilor care „au înfruntat provocări fără precedent” cu „devotament şi creativitate”, iar violoncelistul Yo-Yo Ma a interpretat o versiune emoţionantă a „Amazing Grace” pentru cei care „au găsit noi moduri pentru noi de a zâmbi împreună” în timpul pandemiei.

În timpul concertului, preşedintele Joe Biden a explicat într-o intervenţie că el şi vicepreşedintele Kamala Harris au vrut să se asigure că „inaugurarea nu este despre noi, ci despre voi, poporul american”, citează BBC.

„Aceasta este o naţiune minunată. Suntem un popor bun. Pentru a depăşi provocările din faţa noastră este nevoie de cel mai greu de atins dintre toate lucrurile într-o democraţie: unitate. Ea ne cere să ne reunim în dragoste comună ceea ce ne defineşte ca americani”.

Mesajul lui a fost subliniat de starurile country Tim McGraw şi Tyler Hubbard.

Vicepreşedintele Kamala Harris a declarat: „În multe feluri, acest moment reprezintă caracterul nostru ca naţiune. Chiar şi în vremuri grele, nu doar visăm, noi facem. Suntem curajoşi, netemători şi ambiţioşi. Suntem încrezători că vom învinge, că ne vom ridica”.

Toţi artiştii au fost prezentaţi de americani de rând care au avut contribuţii notabile în timpul pandemiei, inclusiv o fată în vârstă de 8 ani din Wisconsin care a strâns 50.000 de dolari dintr-un stand virtual în care a vândut limonadă, pentru a-i ajuta cu alimtente pe nevoiaşi, şi o învăţătoare, care a susţinut cursuri online ce au devenit foarte populare.

Concertul, care a cuprins multe momente pre-inregistrate şi transmise de la distanţă, a fost încheiat de reprezentaţia lui Katy Perry, care a cântat piesa „Firework” de la baza Lincoln Memorial. Ea a fost urmărită de familia Biden de la balconul Casei Albe, iar piesa a fost urmată de un foc de artificii.

La ceremonia de inaugurare a mandatului, miercuri dimineaţă, Lady Gaga a interpretat imnul SUA, Jennifer Lopez a cântat un medley format din „This Land is Your Land” şi „America the Beautiful”, iar Garth Brooks, melodia „Amazing Grace”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.