Secretarul american în exerciţiu al Justiţiei Jeffrey Rosen demisionează în timp ce Joe Biden depune jurământul, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul Justiţiei a anunţat că demisia lui Rosen intră în vigoare miercuri la prânz (19.00, ora României). 

Rosen a condus departamentul după după demisia lui Bill Barr, la 23 decembrie. El a fost anterior adjunctul secretarului Justiţiei şi adjunct al secretarului Transporturilor.

El a rămas discret după ce a preluat conducerea Departamentului Justiţiei - nu a susţinut conferinţe de presă şi nu a stat de vorbă cu presa de când a preluat mandatul interimar - inclusiv după incidentele violente de la Capitoliu, la 6 ianuarie. El a comunicat prin înegistrări video şi comunicate.

Monty Wilkinson, un vechi funcţionar la Departamentul Justiţiei, urmează să preia postul de secretar interimar al Justiţiei, până la confirmarea în Senat a nominalizării judecătorului Merrick Garland a lui Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.