Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, i-a solicitat ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ca lucrătorii din domeniul spectacole, activităţi culturale şi recreative, muzee şi biblioteci să fie incluşi în a doua fază a campaniei de vaccinare anti-Covid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui anunţ făcut de MInisterul Culturii miercuri pe Facebook, Gheorghiu a cerut modificarea Hotărârii de Guvern 1031/2020 privind aprobarea strategiei de vaccinare împotriva COVID - 19, astfel:

1. Anexa, capitolul XI, subcapitolul 2, punctul 2 al literei C, după punctul (viii) al literei a) prin introducerea a trei noi puncte, punctele şi cu următorul cuprins: 

IX. lucrătorii din domeniul spectacole, activităţi culturale şi recreative

X. lucrătorii din domeniul muzeal şi al colecţiilor publice
XI. lucrătorii din biblioteci

Având în vedere contextul actual de prelungire a restricţiilor în ceea ce priveşte organizarea de evenimente şi festivaluri culturale pe teritoriul României, în contextul pandemiei Covid-19, precum şi lipsa unui orizont estimat de timp în care industria se va putea relansa, Ministerul Culturii consideră oportună vaccinarea lucrătorilor culturali în faza a II-a pentru a susţine sectorul şi a facilita reluarea activităţilor culturale cu public în viitorul apropiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.