Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, referindu-se la platforma de programare pentru vaccinare, că nu a mers totul perfect şi că îşi cere scuze pentru lucrurile care nu au funcţionat, dar că oamenii muncesc din greu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Voiculescu a fost întrebat la ieşirea de la Spitalul Militar, acolo unde s-a vaccinat, dacă ştie de problemele care au fost miercuri la centrul de vaccinare de la Romexpo. 
 
"Da, am cerut un raport apropo de ce s-a întâmplat acolo. Înţelegerea mea este că au fost din nou probleme cu platforma informatică, respectiv cu Registrul Electronic Naţional de Vaccinare, probleme care au fost rezolvate în primele zeci de minute, dar asta a dus la o oarecare aglomeraţie pentru că a fost întârziere la primii care trebuiau să se vaccineze”, a transmis ministrul Sănătăţii.
 
El a mai fost întrebat dacă poate garanta că nu vor mai fi probleme cu platforma de vaccinare. 
 
"Nemulţumirea mea apropo de o anumită lipsă de funcţionalitate a platformei nu e niciun secret. Pe de altă parte, cu toată onestitatea, trebuie să recunoaştem că s-a muncit foarte mult şi în timp foarte scurt şi nu vorbim în niciun fel de rea credinţă sau de lipsă de competenţă din partea celor care au pus pe picioare într-un timp atât de scurt platforma. Ţin încă o dată să apreciez eforturile pe care le-a făcut STS şi echipa de acolo, îi cunosc, au muncit zi şi noapte pentru a îmbunătăţi lucrurile în mod continuu. În momentul acesta se munceşte în continuare pentru a îmbunătăţi lucrurile. Nu spun că totul este perfect, spun, din contră, că personal îmi cer scuze pentru lucrurile care nu au funcţionat, vă asigur că nu e nimeni care aşteaptă vara să meargă la plajă, ci mai degrabă oamenii muncesc din greu”, a explicat Vlad Voiculescu.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a precizat că, la unul dintre punctele de la Romexpo, procesul de vaccinare a început cu întârziere din cauza unui utilizator care nu a reţinut datele de autentificare.

"Sistemul informatic nu a înregistrat nicio problemă. Atât platforma informatică, precum şi tabletele din zona de înregistrare sunt funcţionale", a subliniat STS.

Primele două centre de vaccinare de la Romexpo, cu zece puncte, au fost deschise miercuri. În total, acolo vor funcţiona 12 centre, cu 64 de puncte de vaccinare, fiind cel mai mare centru de vaccinare din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.