Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a discutat în ultimele zile cu asociaţi despre înfiinţarea unui nou partid politic - ”Patriot Party” -, într-un efort de continua să exercite o formă de influenţă, după plecarea sa de la Casa Albă, dezvăluie The Wall Street Journal (WSJ).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit cotidianului de afaceri, Trump ar fi discutat despre acest lucru cu mai mulţi asistenţi şi membri ai anturajului său, săptămâna trecută.

Miliardarul newyorkez ar fi spus că vrea ca numele acestui partid să fie ”Patriot Party” (”Partidul Patriot”).

Donald Trump a întreţinut relaţii tensionate, în ultimele zile, cu mai mulţi lideri, între care liderul majorităţii în Senat Mitch McConnell.

McConnell a apreciat marţi că Donald Trump merită să fie acuzat că a provocat revolta sângeroasă de la 6 ianuarie la Capitoliu.

Sondaje arată că Donad Trump se bucură în continuare de o susţinere solidă în rândul alegătorilor din baza Grand Old Party (GOP).

Casa Albă refuză să comenteze aceste dezvăluiri.

Un asemena demers de înfiinţare a unui partid necesită o investiţie importantă în timp şi de resurse.

Încercări anterioare de înfiinţare a unui partid politic nu s-au fructificat printr-un rol major în alegerile naţionale, dominate de democraţi şi republicani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.