Forţele de securitate egiptene au arestat o femeie patiser care a furnizat brioşe cu decor în formă de penis pentru o petrecere privată la un club sportiv dintr-un cartier înstărit al oraşului Cairo, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cel mai recent exemplu al încercărilor statului egiptean de a controla moralitatea publică, care tind să vizeze femeile, ea a fost arestată de la domiciliul său după ce participanţii la petrecere au distribuit fotografii cu brioşele pe reţelele de socializare. Publicaţiile de stat au relatat că forţele de securitate au identificat-o pe cea care a făcut brioşele pe baza informaţiilor furnizate de martori. 

Tabloidele egiptene au relatat subiectul brioşelor pe larg, dar decoraţiunile ofensatoare din fotografii au fost blurate. 

După ce a fost interogată de procurori, a fost eliberată în schimbul unei cauţiuni de aproape 250 de lire sterline. 

Cazul a atras atenţia ministrului pentru Tineret şi Sport, Dr Ashraf Sobhy, care supraveghează cluburile, precum Gezira, unde a avut loc petrecerea respectivă. 

Sobhy a declarat că va fi constituită o comisie care să investigheze incidentul şi să-i pedepsească pe cei vinovaţi.

Femeia a fost interogată de o instanţă care recent a acuzat-o pe actriţa egipteană Rania Youssef că "a sfidat islamul şi a încălcat valorile familiei egiptene", după ce aceasta a vorbit despre fizicul ei la un post de televiziune. 

La începutul lunii, două femei cunoscute pe platforma TikTok, care anul trecut au făcut închisoare tot pentru "încălcarea valorilor familiei" şi pentru că au adus atingere moralităţii publice, au fost achitate. 

În iunie 2020, celebra dansatoare Sama El Masry a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare şi o amendă de 300.000 de lire egiptene (echivalentul a 14.025 de lire sterline) pentru aceleaşi acuzaţii şi "imoralitate". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.