Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că sunt mai multe blocuri în Bucureşti unde termoficarea funcţionează sub parametri, precizând că a fost luată această decizie deoarece, dacă se forţa reţeaua pentru o temperatură mai mare, atunci exista riscul ca aceasta "să crape".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, despre avariile la reţeaua de termoficare din Capitală.  
 
"În acest moment există doar două avarii minore pe reţeaua secundară care vor fi remediate până azi în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri, a fost o decizie care s-a luat, existau două alternatenative, fie se merge aşa cum se merge, decizia care s-a luat, pe funcţionarea sub parametri, fie se forţa reţeaua pentru o temperatură mai mare şi implicit o presiune mai mare cu riscul ca ea să crape şi atunci decizia care s-a luat la nivelul Termoenergetica a fost să meargă pe prima variantă, a nu se forţa reţeaua, deci se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne este frică, acum când este frig afară, să nu crape reţeaua şi atunci să fim nevoiţi să lăsăm o zi şi jumătate, două, multe blocuri fără căldură şi atunci am ales varianta asta”, a declarat Nicuşor Dan.
 

Mai multe blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii. 

Conform Termoenergetica, în fiecare dintre cele cinci sectoare, sunt zeci de blocuri care figurează cu ”parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”, fie numai pentru încălzire, fie şi pentru apă caldă.
 
Unele dintre blocuri sunt afectate de sâmbătă sau de duminică, iar altele de luni, însă sunt şi blocuri care au probleme cu încălzirea din 13 sau din 14 ianuarie. 
 
"Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”, a anunţat Termoenergetica.
 
Compania a menţionat că situaţia se va normaliza în cursul zilei de luni, până la ora 18:00, însă a precizat că ”termenul afişat pentru punerea în funcţiune a punctelor termice este estimat”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.