Australia ar urma să nu-şi redeschidă frontiera călătorilor străini în 2021, în pofida unor campanii de vaccinare care urmează să avanseze în întreaga lume, estimează luni un oficial australian în domeniul sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul Departamentului Sănătăţii Brendan Murphy, unul dintre principalii consilieri ai Guvernului, îndeamnă să nu se spere la o reluare a unei circulaţii fluide la frontiere în 2021.

”Cred că vom avea, în cea mai mare parte a anului, restricţii importante la frontiere”, a declarat el la postul ABC.

”Chiar dacă se va vaccina o mare parte a populaţiei, nu ştim dacă acest lucru va împiedica transmiterea virusului”, subliniază el.

”Este probabil ca măsurile prvind carantina să rămână în vigoare încă o vreme”, apreciază el.

Din cauza acestor restricţii, zeci de mii de australieni rămân blocaţi în străinătate. Cei care se întorc acasă este necesar să plătească suma de aproximativ 3.000 de dolari australieni (1.900 euro) pentru a sta timp de 14 zile în carantină la hotel.

Australia - o ţară cu 25 de milioane de locuitori - a încheiat acorduri în vederea obţinerii unor doze de vaccin împotriva covid-19 dezvoltat atât de către grupul britanic AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford, cât şi de alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech.

Guvernul aşteaptă în continuare unda verde a autorităţii de reglementare.

Vaccinarea ar urma să înceapă la sfârşitul lui februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.