Mii de oameni au participat, duminică, la Amsterdam, la o manifestaţie neautorizată împotriva guvernului olandez şi a lockdown-ului decis în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au strâns în piaţa din faţa Rijksmuseum şi a muzeului Van Gogh, afişând mesajul: “Libertate” şi scandând: “Ce vrem? Libertate”.

Manifestanţii nu au purtat măşti, care de altfel nu sunt obligatorii, şi puţini dintre ei au respectat distanţarea fizică.

Autorităţile au refuzat să autorizeze protestul din Piaţa Muzeelor.

Manifestanţii au refuzat să părăsească zona atunci când poliţiştii le-au cerut acest lucru şi unii au folosit dispozitive pirotehnice.

Apoi, forţele de ordine au folosit un tun cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Guvernul olandez a închis şcolile şi majoritatea magazinelor în decembrie, pentru a se stopa propagarea coronavirusului. Ţara este în lockdown până la 9 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.