Preşedintele ales al SUA Joe Biden a primit noul cont oficial de Twitter, dar a fost constrâns să înceapă de la zero, fără niciun urmăritor, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa lui Biden nu este fericită cu această decizie, care marchează o schimbare faţă de tranziţia anterioară de la Barack Obama. 

Noul cont, @PresElectBiden, va fi transformat în oficialul @POTUS (President of the United States) în ziua inaugurării, pe 20 ianuarie.

În primele şase ore online, a câştigat aproape 400.000 de urmăritori. 

Contul personal al lui Biden are 24 de milioane de urmăritori. 

Echipa sa a înregistrat noile conturi - @FLOTUSBiden pentru viitoarea primă-doamnă, Jill Biden, şi pentru prima dată @SecondGentleman, pentru soţul Kamalei Harris Doug Emhoff. 

Donald Trump a moştenit contul Potus cu 13 milioane de admiratori când a fost mutat de la Obama - dar acest lucru nu va mai fi posibil acum. 

Echipa lui Biden a fost anunţată de această decizie acum mai puţin de o lună. "Administraţia va fi nevoită să o ia de la început", a spus aceasta. 

Twitter nu a explicat de ce a luat această decizie. "Aceste conturi insituţionale nu vor mai transfera automat urmăritori de la administraţia precedentă", a transmis reţeaua fără alte explicaţii. Dar a subliniat că persoanele care urmăreau conturile oficiale @POTUS şi @VP (Vice-President) sau pe cele personale ale lui Biden şi Kamala Harris vor primi notificări care să le ofere opţiunea de a le urma pe cele noi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.