Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, de Ziua Culturii Naţionale, că a îl preţui pe Mihai Eminescu înseamnă să dovedeşti ca stat, prin fapte, nu doar vorbe, respectul cuvenit pentru Cultură şi Educaţie, două domenii care în prezent suferă cumplit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Acum un deceniu, Parlamentul a adoptat legea iniţiată de 50 de parlamentari PSD şi de actorul Mircea Diaconu, prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale. O dovadă a respectului pentru geniul culturii noastre naţionale, pe care Tudor Arghezi îl considera «sfântul preacurat al versului românesc». 
 
Recitindu-l pe Eminescu, realizăm cât de actuale sunt ideile sale, scrise acum aproape un veac şi jumătate. Mai ales în privinţa învăţământului, vorbele lui Eminescu ar trebui să fie azi în discuţiile tuturor liderilor actualei puteri:
 
«Copiii români sunt încărcaţi cu materii atât de multe şi atât de diverse, încât nici profesorii, nici şcolarii nu se pot orienta în capetele lor. Aceşti copii nu învaţă nimic, pentru că memoria nu păstrează nimic nepriceput, nerumegat, unde interesul viu şi judecata copilului n-au jucat nici un rol. Singurul efect al încărcării memoriei cu lucruri pe care nu le poate mistui e sila şi scârba copilului de carte. La acest rezultat au ajuns aproape toate şcoalele la noi. Vezi tineri care au învăţat latineşte, greceşte, istoria universală, logică şi psihologie, ştiinţe naturale, geografie în toate clasele, drept administrativ, economie politică, au trecut bacalaureatul şi… cu toate astea, nu ştiu a scrie o frază corectă, iar a doua zi după ce au părăsit şcoala au uitat tot…»
 
A-l preţui pe Eminescu înseamnă să dovedeşti ca stat - prin fapte, nu doar prin palavre - respectul cuvenit Educaţiei şi Culturii naţionale, două domenii care astăzi, din păcate, suferă cumplit!”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.