Preşedintele american ales Joe Biden, care urmează să fie învestit în funcţie săptămâna viitoare, a prezentat joi seară un plan de relansare a Statelor Unite în valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stimulul este prevăzut pentru a scoate SUA din una dintre cele mai grave crize economice prin care a trecut vreodată.

Planul urmează să fie aprobat de Congres. El include 1.000 de miliarde de dolari pentru gospodării, cu plată directă de 1.400 de dolari pentru fiecare, potrivit BBC.

Propunerea include 415 miliarde de dolari pentru lupta împotriva epidemiei de Covid-19 şi 440 de miliarde de dolari pentru micile afaceri.

Democratul Biden a promis să învingă epidemia care a ucis mai mult de 385.000 de oameni în SUA.

Planul lui vine după ce au fost înregistrate cifre record de contaminări cu noul coronavirus. Zilnic, în SUA, sunt înregistrate peste 200.000 de cazuri şi bilanţul deceselor zilnice a depăşit uneori 4.000.

Într-un discurs susţinut joi seară, din Wilmington (Delaware), el a spus: „Nu este timp de pierdut. Sănătatea naţiunii noastre este în joc. Trebuie să acţionăm şi trebuie să acţionăm acum”.

„Vor exista poticneli, dar voi fi mereu sincer cu voi legat de progresul pe care îl facem şi de obstacolele cu care ne confruntăm”, a adăugat el.

Biden vrea să aloce 20 de miliarde de dolari în campania de vaccinare, inclusiv să organizeze centre pentru vaccinare în masă şi să creeze unităţi mobile pentru zonele izolate.

În timpul administraţiei Trump, două vaccinuri au fost aprobate spre a fi utilizate în SUA, dar experţii spun că această campanie trebuie accelerată.

„Vaccinarea în Statele Unite a fost un eşec groaznic până acum”, a mai spus Biden. Administraţia sa are în plan livrarea de 100 de milioane de doze în 100 de zile.

Planul său prevede 50 de miliarde de dolari pentru extinderea testărilor şi 130 de miliarde de dolari pentru sprijinirea şcolilor spre a fi redeschise în primăvară.

Prin acest plan vor fi angajaţi 100.000 de lucrători sanitari care să urmărească contactele în cazul infecţiilor.

Cu aproximativ 11 milioane de şomeri în ţară, beneficiile acestora ar putea creşte cu 400 de dolari pe săptămână, de la 300 de dolari cât este în prezent ajutorul.

Preşedintele ales solicită Congresului să dubleze salariul minim la 15 dolari pe oră, aceasta fiind o prioritate a democraţilor încă de dinainte de pandemie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.