Ministrul Muncii, Raluca Turcan, critică dur Legea salarizării unitare din sistemul bugetar, despre care susţine că a creat inechităţi şi a dus la procese în justiţie. Turcan afirmă că în acest sistem este "haos” şi anunţă că îşi propune stabilirea unui sistem echitabil de salarizare a bugetarilor, anunţând că vrea "corectarea" legii salarizării unitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În momentul de faţă, din anul 2017, suntem pe o lege în sistemul public de salarizare care se cheamă Legea salarizării unitare, dar care numai unitară nu este, întrucât, din momentul în care a intrat în aplicare, s-au creat disproporţii şi inechităţi atât de mari încât avem şi nemulţumiri şi distorsiuni. În primul rând, legea este gândită pe grupe ocupaţionale în care unii au fost crescuţi mai repede. În categoria celor care au crescut există activităţi similare altor categorii ocupaţionale. În momentul în care au crescut aceştia, cei din alte categorii au dat în judecată statul, invocând echitate de salarizare şi, în felul acesta, am ajuns la procese în instanţă câştigate, cu drepturi care trebuie plătite. Deci, practic, e un haos în momentul de faţă în privinţa salarizării bugetare pentru că nu se mai respectă niciun principiu din acea lege”, a declarat Raluca Turcan, joi seară, într-o emisiune la Antena 3. 
 
În acest context, ministrul Muncii şi Protecţiei sociale a anunţat că a solicitat încă de la preluarea mandatului de ministru "o evaluare a acestor inechităţi” şi a susţinut că doreşte "corectarea” legii salarizării unitare.
 
Turcan a menţionat că nu îşi doreşte să taie din veniturile bugetarilor, însă a anunţat că se vor face verificări cu privire la sporurile de care bugetarii beneficiază. 
 
"Este foarte posibil ca, echilibrând acest sistem de sporuri, da, unii care beneficiază de spor de antenă într-un loc unde nu au nicio treabă cu antena să nu mai beneficieze de acel spor. Dar atenţie, nu se taie salariile, se umblă la sistemul de acoperire echitabilă a celor plătiţi din bani publici”, a explicat ministrul Muncii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.