Aproape o treime din militarii americani de culoare au affirmat că au fost discriminaţi, hărţuiţi sau ambele, într-o perioadă de 12 luni, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Departamentul Apărării, care scoate în evidenţă îngrijorările legate de rasism din rândul armatei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul, realizat în 2017, ale cărui rezultate nu au mai fost publicate până acum, mai arată că militarii care au fost discriminaţi rasial sau hărţuiţi au un nivel ridicat de nemulţumire faţă de procedura prin care se fac reclamaţiile şi în mare parte nu raportează aceste cazuri.

Datele susţin concluziile unei investigaţii efectuate de Reuters în 2020, potrivit căreia militarii se tem că raportarea discriminărilor ar putea avea un efect advers şi că nu merită riscul.

”Pe ansamblu, rezultatele arată că sunt multe de făcut pentru a îmbunătăţi procesul de raportate pentru cei care sunt discriminaţi sau hărţuiţi”, recunoaşte Departamentul Apărării într-un raport care însoţeşte sondajul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.