Mick Fleetwood, baterist şi membru fondator al grupului Fleetwood Mac, şi-a vândut partea de înregistrări cu trupa către compania BMG, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul include albume precum „Rumours”, „Tango In The Night” şi „Tusk”, reprezentând 300 de piese sau „18 ore de tobe”, după cum a anunţat BMG.

El este al treilea membru al Fleetwood Mac care îşi vinde catalogul.

În primii ani ai trupei, Mick Fleetwood a fost, pe lângă baterist, manager al grupului, angajând şi concediind muzicieni.

După mai multe formule, timp în care trupa aborda un stil rhythm and blues, Fleetwood a organizat lineup-ul cu care a devenit celebru - Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, Christine McVie şi John McVie.

BMG nu a dezvăluit suma pentru care a fost încheiată înţelegerea, dar este posibil să fie vorba despre mai multe zeci de milioane de lire sterline.

Recent, Stevie Nicks şi Lindsey Buckingham au fost protagoniştii unor astfel de tranzacţii. Stevie Nicks şi-a vândut catalogul către Primary Wave, la finalul anului trecut, pentru 100 de milioane de dolari, după cum a scris presa de specialitate, iar Buckingham, către Hipgnosis Songs Fund, în urmă cu o săptămână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.