Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost spitalizat de urgenţă la Monte Carlo - cu probleme cardiace -, a declarat joi medicul său personal Alberto Zangrillo agenţiei italiene de presă Ansa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alberto Zangrillo consideră că nu ar fi prudent un transfer imediat al fostului premier, în vârstă de 84 de ani, la un spital italian.

Berlusconi a fost spitalizat la Centrul cardio-toracic din Monaco cu probleme de aritmie cardiacă, au precizat un purtător de cuvânt şi medicul său.

”El se află la Spitalul cardio-toracic din Monaco în vederea unor examene. Se va întoarce acasă în câteva zile”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Partidului Forza Italia.

”Am fost personal, luni, să efectuez această vizită medicală a lui Silvio Berlusconi, în urma căreia am decis o spitalizare urgentă la centrul cardiologic din Monaco, considerând imprudent un transfer al său în Italia”, a declarat pentru Ansa Alberto Zangrillo.

Medicul evocă o problemă de ”aritmie cardiacă” a lui Berlusconi, care se afla în sudul Franţei.

Fostul şef al Guvernului italian a fost spitalizat în septembrie, timp de zece zile, la Milano, din cauza unei infecţii pulmonare cauzate de covd-19.

În primăvara lui 2019, Berlusconi a fost operat de oocluzie intestinală, la Spitalul San Raffaele din Milano, unde a fost suspus unei importante operaţii pe inimă, în iunie 2016. El a fost supus, de asemenea, mai multor intervenţii minore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.