Prieteni şi rude au îngropat joi, la Jakarta, rămăşiţele unui tânăr în vârstă de 29 de ani, un însoţitor de bord victimă a accidentului unui avion de tip Boeing care s-a prăbuşit sâmbătă în largul Indoneziei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Okky Bisma este prima victimă a cărei identitate a fost confirmată după catastrofă.

Amprentele digitale ale uneia dintre mâinile sale, recuperată de către scafabdri, au fost confirmate cu ajutorul unei baze de date guvernamentale în această identificare.

Un avion de tip Beoing 737-500 aparţinând companiei Sriwijaya Air avea 62 de persoane la bord atunci când s-a prăbuşit în Marea Java, la câteva minute după ce a decolat din capitala indoneziană, într-un accident în continuare neexplicat.

Cel puţin alte cinci victime au fost identificate, iar anchetatori continuă să examineze rămăşiţe umane recuperate din mare, dintre fragmente ale fuzelajului aeronavei.

Ei prelevă eşantioane de ADN de la rudele victimelor în vederea facilitării identificării.

La cimitir, soţia lui Okky Bisma, Aldha Refa strângea în braţe un portret al defunctului şi presăra petale de flori pe mormântul acestuia.

”Odihneşte-te în pace, acolo sus, dragul meu (...), în paradis”, a scris ea săptămâna aceasta într-un mesaj postat pe Instagram. ”Îţi mulţumesc că ai fost un soţ perfect când erai pe pământ”.

Tradiţiile funerare în Indonezia, ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmaă din lume, prevăd o înhumare rapidă.

Însă munca identificării ar putea dură mai multe săptămâni, prelungind suferinţa familiilor victimelor.

Familia lui Okky Bisma a renunţat să mai spere să recupereze alte rămăşiţe ale dispărutului şi a decis să treacă la înmormântare, a anunţat tatăl său, Supeno Hendy Kiswanto.

”Azi ne aflăm în doliu, dar ne punem încrederea în Allah în ceea ce s-a întâmplat”, a declarat el în cursul ceremoniei.

”Moartea e în mâna lui Allah”, a adăugat el, îndemnând la rugăciune.

Scafandri continuau să caute joi una dintre cutiile negre ale aeronavei, pentru a încerca să afle originea catastrofei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.