Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, cu o tradiţie de peste 170 de ani, lansează vineri proiectul internaţional Hektomeronul, un mesaj universal al speranţei, la care vor participa 100 de regizori din 100 de ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pornind de la "Decameronul", scris de Giovanni Boccaccio acum mai bine de 650 de ani, proiectul Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova prezintă cele 100 de poveşti ale autorului într-un moment în care izolarea, teama şi moartea sunt prezente în lumea de acum, aşa cum au fost prezente şi în Florenţa anilor în care Decameronul a fost conceput de către Boccaccio.

În fiecare zi, începând de vineri, va fi prezentată pe website-ul www.hektomeron.com, în regim de live streaming, din Sala Mare “Amza Pellea” a teatrului, câte o poveste, fiecare fiind regizată de către un alt artist.

Proiectul reuneşte 100 de regizori din 100 de ţări.

Primele zece episoade poartă semnătura unor apreciaţi regizori din Italia, Ucraina, Botswana, Ungaria, Brazilia, Spania, Albania, Rwanda, Croaţia şi SUA.

Ultima poveste a Hektomeronului va fi prezentată publicului în 24 aprilie, iar la finalul proiectului toate cele 100 de episoade vor fi prezentate integral pe website-ul www.hektomeron.com, într-un maraton de 25 de ore.

Episoadele vor fi jucate în limba română cu subtitrare în engleză de către actorii Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, excepţie făcând episodul regizat de către Radu Afrim, care va lucra cu un artist din afara ţării.

Fiecare episod va fi prezentat într-o manieră personală şi cu o viziune subiectivă, totul conlucrând pentru întregirea unui tablou al epocii obiectiv, coerent. O unică temă umană şi culturală care evidenţiază însă acelaşi spirit rezistent al omului ce trece prin vremuri dure.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.